Versicolor-tuin

Bloemrijk, weelderig en vol kleur!

Aan een doodlopend weggetje in het Noord-Hollandse landschap ligt, deels verscholen achter hagen, het idyllische plantenparadijs van Marianne Greiner en Frans Meijer. Rondwandelend op 2500 m2 komt u telkens weer nieuwe verrassingen tegen. Deze tuin is gemaakt met een passie voor kleuren en planten.

Verrassingen om elke nieuwe hoek
Sinds 1988 tuinieren wij met hart en ziel in het weidelandschap van Lutjewinkel. Toen we hier kwamen wonen, was de tuin ‘maar’ 500 m2 maar wij wisten al op jonge leeftijd, dat we wilden gaan TUINIEREN met hoofdletters… Door stukjes weiland aan te kopen, is de tuin vergroot tot uiteindelijk ca. 2500 m2. en naast ons werk is dat nog steeds genoeg om ons uit te leven!
Er zijn 12 verschillende tuinkamers, die allemaal een eigen sfeer hebben. Je dwaalt tussen hagen en borders en komt als plantenliefhebber al snel ogen tekort. Van de roze-paarse cottage-voortuin en kleurrijke oever-borders tot de rustgevende witte tuin, de sprookjesachtige watermuur, de grote natuurlijke vijver, het vogelbosje, de hot border, de vlindertuin, purper-border, de Hortensia-cirkel, de tropische tuin… en nog veel meer! Wij tuinieren duurzaam en met veel aandacht voor ecologisch evenwicht en voor de vogels, insecten en dieren die de tuin mede-bewonen.

Pure verliefdheid op tuinieren…
Ook na 35 jaren tuinieren is de tuin nog steeds in beweging en regelmatig veranderen er tuinkamers. De bloeitijd begint met de bloembollen in het prille voorjaar en duurt tot de eerste nachtvorst. De vele kleurrijke Dahlia’s geven een rijke sfeer in de late zomer. In onze Versicolor-tuin tref je geen modern minimalisme met grassen of strakke buxusperken, maar uitsluitend bloemrijke, weelderige overdaad. Versicolor is pure ‘verliefdheid op het tuinieren’. We hopen u te ontmoeten en te inspireren!

Deelname

Voor deelname zie ook de agenda.

Open van 11:00 tot 17:00

Entree: € 5,- (donatie Vlinderstichting)

Marianne Greiner en Frans Meijer,
Zoutkaag 8, 1732 LW Lutjewinkel

Tel. 06-40308610 (overdag)

Deelname:

za en zo   25-26 mei

za en zo   22-23 juni

za en zo   20-21 juli