Tuin van Piet en Joanna Neefjes

Liefhebbers tuin met Engelse invloeden

Liefhebbers tuin met Engelse invloeden, 5.000 m2

Wij zijn begonnen met onze tuin in 1988 op een kaal weiland. Wij hebben zelf een basis ontwerp gemaakt en daarna een windsingel, hagen en mooie bomen geplant. Langzamerhand werden borders aangelegd, sommigen op kleur : geel, wit, rood en felle kleuren. Nu is er ook een tropische tuin met  rode banaan, cannas, hedychium en dahlias. De tuin bestaat uit golvende lijnen en verborgen hoekjes dus er is veel te ontdekken tijdens een wandeling. Wij zijn echte planten liefhebbers en  hebben veel verschillende soorten geplant. Er is geen vijver maar wij hebben de sloot voor het huis breder gemaakt en hier groeien water minnende planten.

Wij proberen het hele jaar door iets van interesse te hebben: bollen in het voorjaar, bloesem bomen,vaste planten, rozen, eenjarigen en nog meer, tot in de herfst als de bomen verkleuren en er rozenbottels, bessen en fruit is ook voor de vogels.

Er is een moestuin, niet alleen met groenten maar ook met bloemen, een kruidentuin en ook een kleine boomgaard. De tuin is een paradijs voor vogels en insecten.

Deelname

Voor deelname zie ook de agenda.

Open van 11:00 tot 17:00

Entree: €2,50 inclusie thee of koffie

Vok Koomenweg 5

1693 HA Wervershoof
06-44501721 of 06-51118440

Deelname:
26 mei, 21 juli, 11 augustus en 8 september