Open weekenden in 2022
14-15 mei ∙ 11-12 juni ∙ 9-10 juli ∙ 6-7 augustus ∙ 3-4 september van 11:00 - 17:00

Tuin om 't Bospad

Afwisselende tuin met kleurrijke borders, boomgaard en moestuin | 1500m2

Gelegen aan een prachtig slingerdijkje, verscholen achter 2 stolpboerderijen ligt de afwisselende tuin op een perceel van 6000m2. Daarvan is ongeveer 1500 m2 siertuin met natuurvijver,  500 m2 moestuin, een boomgaard met kippen en een weiland met paarden.

In 2016 zijn wij hier komen wonen en alles was toe aan een flinke opknapbeurt. De basis was goed, maar verder…  In de winter van 2016/2017 hebben wij alle onkruid en woekeraars verwijderd en de tuin opnieuw beplant. Gevonden materialen zijn zoveel mogelijk hergebruikt en met respect voor plant en dier is de tuin opnieuw vormgegeven. 

We hebben alles zelf aangepakt en het resultaat mag er wezen; kleurrijke borders met niveau verschillen, overal gezellige hoekjes en omdat de tuin deels grenst aan een bos zijn er zowel zon als schaduwplekken. 

Voorbij het bos is er de openheid van het weiland met panoramisch uitzicht op natuurgebied het Egboets water. 

Naast het bos liggen de paardenstallen en de paddock. 

In de boomgaard is de moestuin gelegen en hebben ook de kippen hier hun plek. Langs de erfgrens is een eetbare haag met diverse soorten bessen en wilde rozen. In de moestuin worden verschillende groenten verbouwd en staat een kleine kas. Iets verderop ligt een prachtige pluktuin waar ook boeketten van geplukt worden. 

Omdat Willeke naast tuinieren ook schilderen als hobby heeft, zijn er als het weer het toelaat, ook schilderijen tentoongesteld. Tevens is er een kraampje aanwezig met producten uit onze tuin. O.a boeketten, diverse seizoens producten zoals jam, thee, kruiden, zeep, olie en planten. 

Parkeren mag op ons parkeerterrein 50 meter verderop aan de rechterhand. Het wordt duidelijk met bordjes aangegeven. Fietsen mogen op de oprit.

Groepen zijn welkom in overleg.
De tuin is niet geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn of met een rollator lopen.

Er valt genoeg te zien op deze unieke plek en wij heten u van harte welkom!

Voor deelname zie de agenda.
Open van 11:00 tot 17:00
Entree: € 2,50

De tuin is niet geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn of met een rollator lopen.

Wim en Willeke Strating
Veldhuis 5a
1678HV Oostwoud
06 19186421
e-mail

Scroll naar boven