Tuin le Coquelicot

Vrij gelegen tuin met keramiek

‘Le Coquelicot’ (de klaproos). De tuin van Sjoerd en Trijntje Aardema.

Onze tuin is al weer 20 jaar oud  en toen we kwamen was het een lang gerekt stuk van 15 bij 160 meter. Het was dus een uitdaging om daar iets creatiefs mee te doen. Er stonden toen  bomen, kreupelhout, zevenblad en gras. Geen planten borders. De  vorige bewoners woonden een half jaar in Spanje en een half jaar hier en de tuin was een stiefkindje.

Inmiddels zijn er aardig wat plantenborders met speelse lijnen gekomen en is er diversiteit aan bomen, struiken, planten en grassen. Ook kan Trijntje haar speelse keramiek volop kwijt in de tuin. Van het vroege voorjaar tot in de herfst zijn we met goed weer volop bezig in de tuin. Door grondruil met een boer is het perceel groter en ruimer geworden.

Wij doen mee aan de opentuin weekenden van mei tot en met augustus.

Wij vragen een klein bedrag aan entree. De opbrengst van het entreegeld en ook een deel van de keramiek verkoop gaat naar een  school in Gambia voor kansarme jongeren,  die een beroep  leren zoals: timmerman, kapster, coupeuse of visagiste. Daarmee sponseren we 3 jaar lang 6 leerlingen die hun schoolgeld niet kunnen betalen. Na 3 jaar hebben ze een certificaat en kunnen een eigen zaakje beginnen, zodat ze zichzelf kunnen onderhouden en niet de vluchtroute naar Europa hoeven te nemen. De school staat in Kartong in het Afrikaanse Gambia. Wij, Sjoerd en Trijntje, zijn daar vier keer geweest en hebben op vrijwillige basis daar een paar keren les gegeven in de wintermaanden. Sjoerd gaf techniek lessen en ik Engelse les.

Welkom in ons paradijsje en draag zo bij aan het bestaan van kansarmen.