Tuin Karel en Tine van den Berg

Een echte liefhebberstuin | 600m2 

Onze tuin is een echte liefhebberstuin. We zijn in 1998 op deze plek in ’t Veld komen wonen. Het was voor ons een hele uitdaging om van deze plek van 605 m2 onze tuin te maken. We kwamen namelijk van een tuin die veel kleiner was. Voor deze grote tuin hebben we – na zelf diverse ontwerpen te hebben getekend – de hulp ingeroepen van een tuinarchitect via een tuincentrum. In dit basisontwerp hebben we later diverse veranderingen aangebracht.
De beplanting hebben we zelf bedacht en de hele tuin is ook door ons zelf aangelegd. Het hele jaar door genieten we van onze tuin: in het voorjaar de vele verschillende bloembolletjes, in de lente en zomer van de vele vaste planten, bollen en hortensia’s. In de herfst domineren de grassen, asters en anemonen. Helaas kregen wij ook last van de buxusmot. We hebben alle buxushagen en buxusbollen verwijderd. Wat een klus! De buxushagen zijn vervangen door Euyonimus Green Spire (400 stuks!). De buxusbollen hebben we gedeeltelijk vervangen door Photinia Chico. Het duurt natuurlijk een tijd , voordat ze op de juiste grootte zijn. Verder hebben we de paden aangeheeld en is het grind aangevuld.

Diagonaal door onze tuin is de vijver aangelegd. Van deze waterpartij en vooral van de kikkers, de padden, de libellen en de vissen, genieten we enorm. We hadden dit jaar 9 grote egels en 2 kleintjes in de tuin. Via de egelopvang “Dikke Prik” hebben we 2 egelhuizen aangeschaft. We denken dat onze egels daarin wonen, maar we durven niet in deze huisjes te kijken, bang dat we ze verjagen.
U bent uitgenodigd om te komen genieten van de vele gezellige plekjes in onze tuin en de planten en de aanwezige kunst te bewonderen. Nu we allebei zijn gestopt met werken, vinden we het heerlijk om onze tuin vaker open te stellen en ook anderen te laten genieten!

Deelname

Voor deelname zie de agenda.
Entree: €2,-
Inclusief koffie/ thee

Karel en Tine van den Berg
Dreef 2
1735 HK ’t Veld
06-47383436
e-mail

Deelname: 21 april, 26 mei, 23 juni, 21 juli & 11 augustus