Tuin en kunst 2018     >    26-27 mei ∙ 23-24 juni ∙ 14-15 juli ∙ 4-5 augustus ∙ 8-9 september

Tuin van de familie Meeuwes

3500 m2 tuin, natuurlijke vijvers en borders op kleur

Welkom bij de tuin van de familie Meeuwes. Wij zijn jaarlijks geopend in de maanden mei tot en met september. U vindt onze tuin aan de rand van het pittoreske dorpje Twisk, waar veel monumentale boerderijen te zien zijn.

De 3500m2 grote tuin achter het houten boeren huis is een complete verrassing. Het pad voert van een schaduwgedeelte met hoge bomen, waaronder een tulpenboom en vaantjesboom, naar een oude boomgaard omringd door diverse bloemrijke borders ingedeeld op kleur. Er zijn twee grote natuurlijke vijvers in de tuin. De destijds uit de vijvers gewonnen grond maakt dat er lichte hoogteverschillen in de borders terug te zien zijn. U wordt met een bruggetje over het water geleid, waar ook een natuurlijk aangelegde waterval, een klein eiland, een bootje en eenden te zien zijn. 
Vanuit de tuin is er tot in de verte uitzicht over de weilanden waar onder andere schapen grazen. Op geregelde tijden kunt u achter de tuin de monumentale stoomtrein Hoorn-Medemblik langs zien rijden...

Deelname

  • 26 en 27 mei
  • 23 en 24 juni
  • 14 en 15 juli
  • 4 en 5 augustus

Ook geopend in overleg na telefonische afspraak voor individu, kleine groepen en grote groepen, entree is dan 3,50.

Entree: €2,50

Zuiderweg 6
1674 PR Opperdoes
0227-542569

(n.b.: de Zuiderweg ligt tussen de dorpen Twisk en Opperdoes, en dient op navigatie niet verward te worden met het 'Zuiderpad' te Opperdoes. Mocht u hier problemen mee ondervinden, dan kunt u beter navigeren op 'Zuiderweg, Twisk'.)

Scroll to top