Open weekenden in 2022
14-15 mei ∙ 11-12 juni ∙ 9-10 juli ∙ 6-7 augustus ∙ 3-4 september van 11:00 - 17:00

Kwekerij Liefhebbersplanten

Milieuvriendelijk gekweekte vaste planten | 1100m2

Bij Kwekerij Liefhebbersplanten wordt al ruim dertig jaar gewerkt op een natuurvriendelijk manier, met vaste planten en siergrassen. En geen jaar is het zelfde. Want wij blijven nieuwsgierig en zijn altijd op zoek naar nieuwe soorten en mooie verbeteringen.
Wij hebben namelijk een niet te stuiten passie voor vaste planten en siergrassen: Je kunt er als een schilder je tuin mee inkleuren, geheel naar jouw eigen smaak.
Door te spelen met diverse bloem--en bladvormen én vertikale lijnen van onder andere siergrassen, teken je een boeiend geheel. Tijdens het maken van een beplantingsplan ervaar ik de ongekende mogelijkheden. En dan is het de kunst, om de juiste keuzes te maken: 'De juiste plant op de juiste plaats.'
Handig is dan natuurlijk de jarenlange ervaring.

De Kwekerij

De diverse smalle tuindelen rondom de kwekerij, met de wuivende siergrassen in combinatie met de vaste planten, bollen en eenjarigen, gaan prachtig in elkaar over en zorgen samen met de planten op de kwekerij, voor een uitbundig geheel. Onze nieuwste aanwinst is een border van ruim 30x 1,5 meter, die samen met de bestaande borders, de kwekerij omsluit. We kunnen nu dus spreken van een kwekerij in de tuin!

Tijdens het hele tuinseizoen valt er verrassend veel te ontdekken op de kwekerij, die geopend is op vrijdag, zaterdag én natuurlijk op afspraak. Het hele jaar(!) is er een expositie in de tuin en op de kwekerij met cortenstalen vogels van ‘Steel Bird’. De vogels kunnen meestal uit voorraad geleverd worden. Zoniet is de levertijd ongeveer 8 dagen.

Laat je inspireren, adviseren of kom gewoon lekker genieten van ons paradijsje. Kijk op de website voor de openingstijden 2022, het vernieuwde sortiment  e.a informatie.

Kwekerij ‘Liefhebbersplanten’ is samen met alle 'Top' lokaties de ontmoetingsplaats voor plantenliefhebbers! U bent van harte welkom, want wat is er mooier om je passie te delen met gelijkgestemden.

Tot ziens op de kwekerij!

Dieuwke

Open van 11:00 tot 17:00
Entree: gratis
Rolstoelvriendelijk

Dorpsstraat 192
1731 RL Winkel
02 24 54 12 76
e-mail

Voor deelname zie de agenda.

Scroll naar boven