Kwekerij De Tuinstek

Kwekerij van onbespoten vaste planten, kruiden en kuipplanten met als specialiteit Salvia's, 4.000 m2

Welkom bij Kwekerij De Tuinstek

Gelegen achter de riet gedekte stolpboerderij in de lommerrijke Wieringerwaarder polder treft u Kwekerij De Tuinstek aan. Hier vindt u een uitgebreid assortiment aan vaste planten, kuipplanten en kruiden met als specialiteit onze bijzondere Salvia collectie.

Alle planten worden duurzaam en milieubewust opgekweekt in biologische potgrond en zijn van onbespoten kwaliteit. We laten de planten rustig, op een natuurlijke wijze, buiten afharden zodat de plant het bij u in de tuin direct naar zijn zin heeft.

Nectarplanten voor bijen en vlinders zijn volop verkrijgbaar met als belangrijke aanvulling de inheemse planten soorten. Een ruime keuze in geur en kleur zodat straks ook uw tuin een bijdrage levert aan het in stand houden van deze kwetsbare groep insecten.

Bij de entree komt u de geurige kruidenhoek tegen met zowel keuken als medicinale kruiden. De schaduwplanten staan verderop, overzichtelijk bij elkaar, in de schaduwhal. Langs de rijk gevulde zonneborder vindt u alle vaste planten die meer zon verdragen, deze staan op alfabetische volgorde. De diverse Salvia groepen staan her en der over de kwekerij verdeeld.

Naast particulieren ontvangen wij ook graag tuinclubs, ontwerpers en hoveniers.

Zin in een kopje thee of koffie? Daarvoor kunt u terecht in het Tuin café, eventueel met een lekkere versnapering erbij. En bij mooi weer kiest u natuurlijk een heerlijk plekje in de zon op het terras of op een van de bankjes.

Vanaf 1 maart is de kwekerij geopend voor bezoekers, wij zien u graag!

Tot ziens bij Kwekerij De Tuinstek

Met een hartelijke tuingroet van Peter en Anneke

Extra: de kwekerij is ook een verkooppunt van Skal gecertificeerde biologische potgrond, biologische tuinaarde/compost en biologische organische mestcompost van Bio-Kultura voor uw tuin.

Verder verkopen wij de onverwoestbare plantensteunen afkomstig van Versicolor-tuin.

Regelmatig organiseren wij workshops, kijk op de website voor meer informatie.

De paden op de kwekerij zijn lekker breed en goed toegankelijk. Ruime parkeergelegenheid aanwezig. Honden zijn op het hele terrein niet toegestaan.

Deelname

Open van 09:00 tot 17:00

Entree: gratis

Walingsweg 14

1766 GH Wieringerwaard
06-53216502

Deelname:
20 april, 25 mei, 22 juni, 20 juli, 10 augustus en 7 september