De Weerspiegeling

Onze tuin is 1000m2 bloementuin

Op het voormalige eiland Wieringen ligt achter Poelweg 30a (N240 ) het Lagepad 3d met daaraan de verscholen tuin van ons.
In 2016 na een eerste aanleg in 2014 met veel struiken zijn wij meer naar de vaste planten gegaan. We hebben altijd een tuin gehad op de plaatsen waar we woonden maar in 2016 zijn we er ons er meer in gaan verdiepen.

De tuin is zo’n 1000 m2 en ligt op het zuiden. Vanuit ons huis kunnen we de hele tuin zien en ook het weiland van de buren met de daarin grazende koeien. Het licht heuvelachtige landschap is zichtbaar in de tuin en in de doorkijk naar het weiland. Wij zijn mensen waar veel kan en zijn flexibel en zo is onze tuin ook. We houden van kleur en bloemen en dit is te zien in de tuin. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk planten te hebben die interessant zijn voor bijen, hommels en vlinders. Er staan heel veel soorten in en elk jaar zien we waar we nog wat kunnen veranderen dus is het nooit hetzelfde.

In het voorjaar brengen de bollen het tuin seizoen en het hele jaar rond is de tuin een lust voor het oog. De nieuwe pergola’s met daar de klimrozen en clematissen zullen straks uitbundig bloeien. In onze tuin hebben we van de gevonden zwerfkeien gebruikt voor een kleine waterloop.

Het leven van de dieren in onze tuin vinden we erg belangrijk. Een verscholen egelhuisje, de nestkastjes en de voerplaat met daarop de pindakaas potten maken dat we veel dieren zien. We zorgen het hele jaar voor dat de potten vol zijn en genieten ook vanuit het huis van de vele mussen koolmeesjes en de specht die daarvan eten.
De tuin is een weerspiegeling van wie we zijn vandaar dat we de tuin ook zo genoemd hebben. Het tuinieren geeft ons veel voldoening en we kunnen er ook, zittend op ons terras van genieten.

De reactie van mensen die komen kijken hierop is ook leuk. Daarom willen wij u graag verwelkomen in onze tuin.

Entree opentuinen is €2, 00 T.b.v. de bijenstichting.

Groepen van 8 tot 25 personen op afspraak  € 4,00 incl. koffie met wat lekkers, uitleg en rondleiding.

Lunchen mogelijk.

Deelname

Voor deelname zie de agenda.
Open van 11:00 tot 17:00
Entree: € 2,- (donatie Bijenstichting)
Inclusief koffie/thee met wat lekkers

Groepen tot 20 personen op afspraak.

Dirk en Jetty Bak
Lage Pad 3d
1778 KB Westerland
0227-593803
e-mail

Deelname: alle data behalve april