De Vredestuin

Groene oase bij kerk, labyrint, kleurvakken en natuur, 1.300 m2

In 2004 werden de eerste stappen gezet om de onaantrekkelijke groenstrook op het stuk grond bij de kerk om te toveren tot een echte tuin. Hierbij werd een gedeelte van het openbaar groen van de Gemeente Alkmaar geadopteerd en bij de tuin getrokken. Een aantal jaren later raakte de tuin wat in verval door onzekerheid over het voortbestaan van de kerk.

In 2016 werd een geheel nieuw plan ontworpen en in 2018 werd gestart met de nieuwe aanplant. Er werd, naast Bijbelse planten, gekozen voor (biologisch opgekweekte) planten die insecten en vlinders aantrekken. Er worden géén chemische bestrijdings- en/of meststoffen gebruikt. Zo proberen we een natuurlijk evenwicht en biodiversiteit te bereiken.

De tuin is onderverdeeld in (liturgische) kleurvakken en een stukje bostuin, waar de natuur tot op zekere hoogte zijn gang mag gaan. Er is een labyrint gemaakt in het gras en langs het houtsnipper pad, wat door de hele tuin loopt, zijn diverse borden geplaatst met Vredesteksten ter inspiratie. Kinderen maakten een insectenhotel.

De tuin is ontworpen en wordt onderhouden door vrijwilligers en heeft een buurt- en wijkfunctie.

Deelname

Voor deelname zie ook de agenda.

Open van 12:00 tot 17:00

Entree: gratis

Hobbemalaan 2a Ingang: G. Metsulaan 4

Alkmaar
06-36542319

Deelname:
21 april, 26 mei, 23 juni, 21 juli, 11 augustus en 8 september