Open weekenden in 2022
14-15 mei ∙ 11-12 juni ∙ 9-10 juli ∙ 6-7 augustus ∙ 3-4 september van 11:00 - 17:00

Achter de Waddendijk

Tuin en atelier met beelden en leporello's | 600m²

We hebben een tuin van ca. 600 m² met een beeldhouwatelier vlak achter de Waddendijk. Vanaf 2002 tot aan 2017 hebben we elk jaar een hoek aangepakt. Daarbij laveerden we tussen enerzijds het creëren van luwte in verband met de wind en de zoute lucht en anderzijds het in stand houden van ons uitzicht.
 We hebben allerlei keien, die de vissers met hun sleepnetten van de zeebodem meenamen, verwerkt in een heuvel dwars door de tuin. Planten die aan de zuidzijde hiervan staan, zijn zo enigszins beschermd tegen striemende noordwester stormen.

De tuin is uiteindelijk zodanig ingericht, dat hij aantrekkelijk is voor vogels. Hierbij werkten we aan de hand van de 3 V's: veiligheid, voortplanting, voedsel. Verschillende bomen en struiken bieden die veiligheid, evenals de begroeide schutting. Er hangen nestkastjes en we hebben takkenrillen, zodat er mogelijkheden genoeg zijn om te nestelen. De takkenrillen bieden ook plek aan egels en muizen. 
Een groot deel van het jaar voeren we bij. Dat is hard nodig, omdat het voor sommige vogels best lastig is om nog voedsel te vinden. En we zorgen voor planten waar insecten op afkomen, o.a. akelei, klaprozen, vingerhoedskruid en distelsoorten. Daarbij koesteren we zaailingen die spontaan opkomen. 
Achter de heuvel ligt een kleine vijver met een borrelkei, waar vogels kunnen drinken en badderen en waar kikkers en salamanders hun plek vinden.
In een tijd waarin de natuur steeds meer verschraalt, helpt het om van je tuin een plek te maken waar het goed toeven is voor de vogels. En natuurlijk genieten wij ook van onze tuin, zowel om in te werken als om in te verblijven.

Kunst en natuur wisselen elkaar af, verspreid door de tuin ziet u stenen en cementen beelden. In het atelier treft u houten beelden en letterkapwerk van Rein aan, als ook de leporello's en kunstenaarsboeken van Annette en Marijke.

Voor deelname zie de agenda.
Open van 11:00h tot 17:00h
Entree: € 1,50 (donatie Vogelbescherming)

Annette Gaijaard en Rein Veldboer
Gemeenelandsweg 92
1779 GC Oosterland / Den Oever
02 27 51 25 17
e-mail

 

Scroll naar boven