Tuin en kunst 2019 > 25-26 mei ∙ 22-23 juni ∙ 20-21 juli ∙ 10-11 augustus ∙ 14-15 september van 11:00 - 17:00 uur

Berichten

Droogte doet ‘De Heidense Tuin’ sluiten

“Op 5 augustus ben ik helaas niet open. Het is bij mij, zoals bij iedereen, ontzettend droog en warm. Ik zou een zanderige oppervlakte van meer dan 4000 m2 met kraanwater moeten sproeien, want we hebben helaas geen sloot of bron. U zult begrijpen dat dat onbegonnen werk is en te veel verspilling van goed drinkwater.
Mijn tuin ziet er echt niet meer mooi uit. Hoewel men daar waarschijnlijk begrip voor zal hebben wil ik zo niet open voor het publiek.

Hopelijk zijn andere tuinen beter bestand tegen de droogte of lukt het daar wel om verantwoord te beregenen.

Ik wens de andere deelnemers aan “Top in de Kop” veel succes met het komend open weekend!

Groeten,
Meta

Top in de Kop op zaterdag 4 en zondag 5 augustus

Alweer het vijfde ‘Top in de Kop’-weekend. En wat is het heet en wat is het droog. Alle deelnemers vechten voor hun planten. Voor sommigen is dat goed te doen, voor anderen is het onbegonnen werk. Alleen regelmatig een paar uur gestage regen kan hier nog soelaas bieden.

Let op dat niet alle deelnemers op beide dagen meedoen. De meesten zijn open van 11:00 tot 17:00 uur. Indien er afwijkende openingstijden zijn, dan staan die apart vermeld bij de deelnemers

Zaterdag 4 augustus 2018

Zondag 5 augustus 2018

Door de droogte is De Heidense Tuin vandaag helaas gesloten.

Op naar het nieuwe seizoen!

De deelnemers hebben weer zin in het nieuwe ‘Top in de Kop’ seizoen. Zij zijn nu, begin februari, al druk bezig met de eerste tuinklussen: tuinafval versnipperen, compost uitrijden, zaaien, tuinmeubels schoon boenen, paden onkruidvrij maken en ga zo maar door. Deze tijdrovende klussen willen we klaar hebben, voordat de lente losbarst. Voordat je het weet is het ons eerste Top in de Kop’ weekend op 26 en 27 mei, en dan willen we natuurlijk dat alles er weer tiptop uitziet!!

Voordat het 26 eind mei is moet nog ontzettend veel werk worden verricht, maar ‘De Toppers’ doen dat met passie en liefde, zij hebben weer ongelooflijk veel zin in!!

Dieuwke Wijn.

Welkom op onze vernieuwde website

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt, door onze deelnemers Erwin Odendaal en René Verweij, om de website in een nieuw jasje te steken. Door ons logo en de mooie tuinfoto’s sluit de website nu nog beter aan bij ons evenement ‘Top in de Kop’. Erwin en René gaan komend tuinseizoen zelfs met hun camera op pad, zodat er nog meer actuele kunst en tuinfoto’s van de deelnemers op deze website zijn te zien.

De eerste exemplaren van de nieuwe flyer vandaag inmiddels uitgedeeld aan de Noordhollandse tuinclubs, zij hebben elk jaar de primeur.
Vandaag had ik een interview met Emiel van den Berg. Hij schrijft voor het kwartaalblad ‘De tuin in vier seizoenen’ een artikel over kwekerij Liefhebbersplanten en natuurlijk worden ook de open dagen ‘Top in de Kop’ in deze reportage vermeld. Eind mei komt het blad uit!

Dieuwke Wijn.

Scroll to top